Къде е Бог?

Къде е Бог?

Търсете, питайте и се стремете към Господа, докато Той може да бъде намерен [претендирайки за Него по необходимост и по право]; призовавайте Го, докато Той е близо. (ИСАЯ 55:6)

През годините на моето служение често са ме питали: „Защо не усещам Божието присъствие?” Понякога и аз съм си задавала същия въпрос.

От Писанията знаем, че Святият Дух не се оттегля и не ни напуска всеки път, когато направим нещо, което не Му е угодно (вж. Евреи 13:5). Всъщност Той се ангажира да остане с нас и да ни помогне да се справим с проблемите си, а не да ни изостави в тях без никаква помощ.

Не, Святият Дух никога не ни напуска, но понякога се „скрива“. Обичам да казвам, че понякога Бог си играе на криеница със Своите деца. Понякога Той се крие от нас, докато накрая не закопнеем отново за Него и не започнем да Го търсим. И когато Го търсим, Той обещава, че ще Го намерим (вж. 1 Летописи 28:9; Еремия 29:13).

В Своето Слово Бог многократно ни казва да Го търсим – да търсим Неговото лице, Неговата воля, Неговата цел за живота ни. Да търсиш означава да желаеш, да преследваш и да вървиш след Него с всички сили. Също така ни е казано да Го търсим рано, усърдно и старателно. Ако не търсим Бога, ще живеем живот на разочарование. Търсенето на Бога е нещо, което Той иска да правим и ни инструктира да правим; то е централно за нашето ходене с Него и е жизненоважно за духовния напредък. Кажете на Бога колко важен е Той за вас и че не можете да направите нищо без Него.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Почитайте Бога днес и всеки ден, като Го молите да участва във всеки аспект и детайл от живота ви.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon