Любов в действие

Любов в действие

По това ще познаят всички [хора], че сте Мои ученици, ако се обичате един друг [ако продължавате да показвате любов помежду си]. –ЙОАН 13:35 (Разш. Библия)

Като християни, ние сме призвани да показваме любов на другите. Както се казва в стиха отгоре, другите ще познаят, че ние сме ученици на Исус, ако се обичаме един друг [ако продължаваме да показваме любов помежду си] (Йоан 13:35).

Толкова много хора гледат на любовта като на „просто едно чувство“, но тя е много повече от това. Истинската любов показва себе си чрез нашите действия.

Тези действия не трябва да бъдат невъзможни и прекалено трудни за нас. Един от най-добрите начини да показваме любовта на Исус е чрез прости, ежедневни действия…

Като това да подарите малък подарък на някого или да започнете разговор с отчаян човек, който има нужда от приятел.

Или да дадете плик с хранителни стоки на самотна майка, която живее надолу по улицата, и на която ѝ е трудно да осигурява храна на масата.

Да показваме любов може дори да бъде толкова просто като това да се усмихнем и да кажем здравей на някого, покрай когото минаваме на улицата, в коридора или в магазина.
Има много начини да показваме любовта на Христос. Когато показвате любовта Му на някой друг, това може да докосне сърцето на този човек и преди да се усетите, той също ще търси начин да достига и да показва любов към другите хора!

Така че празнувайте Божията любов и Го оставете да ви води. Бог влага ли в сърцето ви точно сега някой, на когото да помогнете?

Искам любовта ми за Исус да се отразява в начина по който показвам любов към другите – дори към тези хора, които може да са трудни за обичане. Ако мога да размекна едно закоравяло сърце с Божията любов, може би този човек ще размекне сърцето на друг с любов, тогава той ще достигне до други и Божията любов ще продължи… И скоро ще имаме революция на любовта!

Молитва

Господи, искам любовта ми към теб да се отразява по начина, по който аз показвам любов към другите. Покажи ми различни начини да показвам любов към всеки и към всички, които Ти си довел на пътя ми.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon