Не размишлявайте върху малките разочарования

Не размишлявайте върху малките разочарования

За правилата Ти ще размишлявам и Твоите пътища ще зачитам [пътищата на живота, очертани и предопределени от Твоя закон]. –ПСАЛОМ 119:15

Дълбокото нараняване не идва само от огромните разочарования, като това да не сме успели да получим желаната работа или повишението, което наистина сме искали. Дълбоката емоционална болка може да дойде и от поредица дребни раздразнения и притеснения. Точно затова ние трябва да знаем как да се справяме с малките, ежедневни разочарования и да гледаме на тях в перспектива.

Когато се фокусираме върху нещо продължително време, това се нарича размишление. Малките притеснения и тревоги, с които се сблъскваме всеки ден, са източник на раздразнение сами по себе си, но когато се натрупат, изглежда почти невъзможно да разсъждаваме за каквото и да било друго нещо.

Обаче вместо да се концентрирате върху проблемите си и да се обезсърчавате, фокусирайте се върху Бога и разсъждавайте върху Неговите обещания за вас. Животът може да ви повали на земята, но вие не трябва да оставате там долу. Бог е готов, иска и има способността да ви вдигне от там.

Когато разочарованието ви притисне, вие можете или да му позволите да ви потиска, или да го използвате като стъпало към по-добри неща. Изберете да се изправите пред разочарованието още в самото начало на появяването му, като размишлявате за Божиите пътища. Бог има по-добри неща за вас и Той ще ви помогне да победите разочарованието.


Молитва

Господи, както се казва в Псалом 119:15, аз ще размишлявам върху Твоето Слово, а не върху малките разочарования, които се опитват да ме потискат. Твоето Слово е мощно и дава живот, така че аз знам, че мога да победя разочарованието като гледам към Теб!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon