Можем да наричаме Бога „Татко”

Можем да наричаме Бога „Татко”

Защото [Духът, Когото] сте приели сега [не е] дух на робство, който отново да ви постави в затвора на страха, а сте приели Духа на осиновение [Духът, Който произвежда осиновение], в [блаженството] от което ние викаме: Авва (Отче)! Татко! –РИМЛЯНИ 8:15

Страхът може да има силно влияние в живота ни, но в действителност това е просто начинът, по който врагът извращава вярата ни. Той ни казва: „Повярвай на това, което аз ти казвам. Това няма да стане. Твоите молитви не вършат работа. Ти не си в правилни взаимоотношения с Бога. Ти си се провалил.”

Страхът винаги ви казва какви не сте, какво нямате, какво не можете да направите и какви никога няма да бъдете. Но в Римляни 8:15 се казва, че вие сте Божии деца, които могат да Го наричат „Авва Отче”.

Думата Авва е термин, който малките деца използват, когато се обръщат към баща си. Тя е нещо подобно на нашата дума „Татко”. Тази дума не е толкова официална като думата Отче и показва друго ниво на комфорт и близост между едно дете и неговия баща.

Исус каза, че ние можем да наричаме Бога „Татко”, защото Той ни е избавил от всички страхове. Той винаги ще се грижи за Своите възлюбени деца и ние можем да отидем и да се приближим до Него без никакъв страх от отхвърляне. Когато тичаме при Него с какъвто и да е проблем или болка, Той ни чака с отворени обятия, за да ни насърчи и успокои.


Молитва

Авва Отче, Татко, благодаря Ти, че си ме направил Твое дете. Аз зная, че Ти ще се погрижиш за мен, за да не живея повече в робството на страха. Обичам Те!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon