Молете се един за друг

Молете се един за друг

И така, съветвам ви и настоявам преди всичко да се отправят прошения, молитви, молби и благодарност за всички хора. (1 ТИМОТЕЙ 2:1)

Когато се молим, ние едновременно говорим на Бога и Го слушаме. Има молитва, която се нарича ходатайство – това е, когато се молим за някой друг. То означава да извикаме към Бога в полза на някой друг, да се застъпим за него, да представим неговите нужди в молитва и понякога да чуем нещо от Бога за неговата ситуация. Този вид молитва е най-важният вид молитва, тъй като много хора не се молят за себе си или не знаят как. Защо? Защото нямат взаимоотношения с Бога. Има случаи, в които ситуациите са толкова трудни, стресът е толкова голям, болката е толкова силна или обстоятелствата са толкова объркващи, че хората не знаят как да се молят за своята собствена ситуация. А понякога хората са се молили толкова дълго и продължително за себе си, че вече не са им останали сили да се молят.

Веднъж например посетих една приятелка в болницата, която беше болна от рак. Тя беше водила храбра битка и бе се молила като боец, но стигна до момент, в който не беше достатъчно силна да се моли така, както би искала. Затова ми каза: „Джойс, просто не мога да се моля повече“. Тя имаше нужда нейните приятели да се молят за нея – не просто да се молят за нея, но наистина да се молят лично за нея – да се молят вместо нея, защото тя не можеше.

Сигурна съм, че има в живота ви хора, които се нуждаят от молитва, от това вие да говорите за тях на Бога и да чуете какво Той има да каже за тях. Насърчавам ви да попитате Бога кои са тези хора и да бъдете верни да се молите за тях.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Бъдете верни да се молите за другите така, както Бог ви води.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon