Молете се със Словото

Молете се със Словото

Завинаги, Господи, Твоето слово е установено на небето [стои твърдо на небето]. (ПСАЛОМ 119:89)

Знаете, че Бог ни говори чрез Своето Слово. Когато се молим, ние можем да отправяме обратно към Бога Неговите думи. Може би никога не сте чували фразата „да се молим със Словото“ и се чудите как да го правите. Мисля, че молитвата със Словото или „молитвата с Писанията“, както казват някои хора, е най-простата форма на молитва, достъпна за всеки вярващ. Нужно е само да научите думи от Библията и да се молите с тях по начин, който ги прави лични или ги отнася за някой друг. Вярвам, че най-добрият начин да направите това е да започнете с думите: „Боже, Твоето слово казва (вмъкнете Писанието) и аз вярвам в това“.

Ако се молите с Еремия 31:3 за себе си, бихте казали нещо подобно: „Боже, Твоето слово казва, че си ме възлюбил с вечна любов и че си ме привлякъл с милост. Благодаря Ти, че ме обичаш толкова много и че продължаваш да ме привличаш към Себе Си с такава доброта. Помогни ми, Господи, да бъда съзнателен и да осъзнавам Твоята любов към мен.“ Ако се молите със същото Писание за приятелката си Сузи, на която ѝ е трудно да повярва, че Бог наистина я обича, ще кажете нещо подобно: „Господи, Твоето Слово казва, че си възлюбил Сузи с вечна любов и че си я привлякъл с любяща доброта. Боже, Ти знаеш, че напоследък Сузи не се чувства много сигурна в Твоята любов, затова Те моля да надделееш над емоциите ѝ с истината на това обещание“.

Божиите обещания са за теб; те са за всеки вярващ – и Той обича, когато познаваме Словото Му и го влагаме в нашите молитви.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Бог те обича такъв, какъвто си, и ще ти помогне да станеш такъв, какъвто Той иска да бъдеш.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon