Молитвата дава почивка

Молитвата дава почивка

Елате при Мен всички, които се трудите и сте обременени и носите тежък товар, и Аз ще ви успокоя. [Аз ще облекча, успокоя и освежа душата ви.] Матей 11:28

Ако не сме спокойни, значи нямаме вяра, защото спокойствието е плод на вярата.

В продължение на много години от живота си твърдях, че „вярвам в Бога и се доверявам на Господ“. Но това не отговаряше на истината, защото през повечето време бях разтревожена, притеснена, раздразнителна и на ръба на нервна криза.
Точно както можем да бъдем въвлечени външно в някаква дейност, така можем да бъдем въвлечени и вътрешно. Бог иска да влезем в Неговата почивка не само в тялото си, но и в душата си.

За мен намирането на почивка, облекчение, лекота, освежаване, отдих и благословена тишина за душата, означава да бъда свободна от погрешни мисли. Почивката е да не се налага да престоявам в мъките на разсъжденията, като постоянно се опитвам да намеря отговор, с който не разполагам. Не е нужно да се тревожа; вместо това, чрез молитвата, аз мога да остана в тишината и мира на Неговата почивка.

Ако наистина вярваме в Бога и се доверяваме на Господ, ние сме влезли в Неговата почивка. Молили сме се и сме оставили грижите си пред престола Му, и сега пребъдваме в съвършения мир на Неговото ежедневно присъствие.


Можете да изговаряте Божието слово на тревожния си ум, точно както Исус проговори на бурята и каза: „Утихни!“

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon