Молитва в тайно

Но когато се молиш, влез в [най-]личната си стая, и като затвориш вратата, помоли се на твоя Отец, Който е в тайно; и твоят Отец, Който вижда в тайно, ще ти въздаде наяве. МАТЕЙ 6:6

Въпреки че някои молитви са публични или групови, по-голямата част от молитвения ни живот се състои от лични молитви, отправени на тайно място.

„Да се молиш в тайно“ означава, че не казваме на всички, които познаваме, за личните си преживявания в молитва и за това колко много се молим. Ние се молим за тревогите и хората, които Бог поставя на сърцето ни, и пазим молитвите си между нас и Него, освен ако нямаме наистина основателна причина да постъпим по друг начин. Отказваме да излагаме на показ молитвите си, за да впечатлим другите.

За да може наистина да се нарече „молитва в тайно“, тя трябва да идва от едно смирено сърце, както е показано в молитвата на презрения бирник в Лука 18:10–14. Той се смири, наведе глава и тихо, със смирение, помоли Бога да му прости. В отговор на неговата искреност, цял живот грехове бяха изтрити за един миг.

Бог не ни е дал куп сложни, трудни за следване насоки за молитва. Да говорим с Бога е един прост и мощен начин да се доближим по-близо до Него.


Изградете взаимоотношенията си с Бога, като прекарвате време с Него всеки ден.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon