Най-добрият начин да се отнасяме към парите

Най-добрият начин да се отнасяме към парите

Който дава на сиромасите, няма да изпадне в немотия… –ПРИТЧИ 28:27

Открила съм, че най-добрият начин да се отнасяме към парите е да ги даваме. И трябва да продължим да даваме, особено по време на финансови трудности и предизвикателства. Това е ключов фактор, който ни помага да поддържаме библейско отношение към нашите финанси.

Винаги е възможно да живеем според Божиите финансови принципи, дори в трудни времена. Може би се намирате във финансова ситуация, която ви изглежда невъзможна и чувствате, че не сте в позиция да давате, но не позволявайте на това да ви спре. Бог ще ви помогне, когато просто работите с това, което имате.

В Лука 19:17 се казва, че е угодно на Бога да бъдем верни и когато може да ни се гласува доверие в малките неща. Казва се, че когато сме верни, Той ще ни даде власт върху големите неща.

В Притчи 28:27 се казва, че онзи, който дава на бедните, няма да остане в нужда… ако ние се покоряваме на Бога с нашите финанси, дори когато нямаме много и даваме, за да помогнем на другите хора, Бог ще снабди това, от което се нуждаем. Толкова е просто. Избери днес да бъдеш даващ човек и нищо няма да ти липсва.


Молитва

Господи, аз избирам днес да дам финансите си на Теб. Дори в трудни времена аз зная, че Твоите финансови принципи все още са валидни и Ти ще се погрижиш за мен. Ти си моят Източник!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon