Направете Бога вашето „едно нещо”, което сте поискали

Едно нещо съм поискал от Господа, това ще търся – да живея в дома Господен през всички дни на живота си…  –ПСАЛОМ 27:4

Животът не би трябвало да бъде сложен. Исус не умря за нас, за да живеем сложен, разочароващ и нещастен живот. В Йоан 10:10 се казва, че Той умря за нас, за да имаме живот и да му се наслаждаваме. В момента, в който всичко стане много сложно, това отнема радостта ни. Ние трябва да се научим как да спрем стреса в живота си и да спрем да живеем прекалено забързано.

Противоположния стил на живот е по-обикновеният стил. Простота означава „само един, състоящ се от едно нещо, който не е смесен с други неща”. Бог промени виждането ми относно това как да живея по-прост и обикновен живот. Той ми показа, че единственият начин да направя това е като просто бъда готова да върша „едно нещо”.

Бог иска ние да бъдем готови за Него. Той ни казва в Своето Слово, че ние няма да наследим Неговото царство, ако не отидем при Него много просто, като малки деца, и не кажем: „Аз вярвам”.

Това изглежда прекалено лесно, а вие може да искате да го усложните… но недейте да го правите! Божият план за вас е прост. За вашият ум това може да няма смисъл, но няма нищо сложно относно Бога и Той не иска вие да го правите сложно. Отидете при Него днес, като кажете: „Аз вярвам”. Направете така, че Той да бъде вашето „Едно нещо“ – Единственият, когото искате!

Молитва

Господи, аз вярвам в Теб. Аз не искам да живея обременен от усложнения, така че днес искам да живея обикновен живот, като направя Теб „Единственото нещо“, което търся. Води ме в Твоя уникален план за мен.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon