Научете се да казвате „Това не е моя работа”

Хиляди неща, с които се сблъскваме всеки ден, не са нито правилни, нито погрешни, а са просто въпрос на личен избор – избор, който хората имат правото да направят сами за себе си без външна намеса.

Не съдете и не критукувайте, и не осъждайте другите хора, за да не бъдете съдени, критикувани и осъждани самите вие. –МАТЕЙ 7:1

Хиляди неща, с които се сблъскваме всеки ден, не са нито правилни, нито погрешни, а са просто въпрос на личен избор – избор, който хората имат правото да направят сами за себе си без външна намеса.

Дяволът много усилено се занимава с това да назначава демони, които да насаждат осъждащи и критикуващи мисли в умовете на хората. Спомням си времето, когато за мен беше забавно да си седя в парка или в търговския център и просто да наблюдавам всички минаващи покрай мен хора, докато аз си формирах мнение в ума си за всеки от тях – за тяхното облекло, прическа, компанията им и т.н.

Но в Библията се казва, че е погрешно да съдим хората по този начин. Ние не винаги можем да предпазим себе си от това да имаме мнение, и няма нищо лошо в това, но в момента, в който си помислим, че има нещо нередно в другите хора, поради това че те не споделят нашите лични предпочитания, тогава ние имаме проблем с осъждането на хора. В такива ситуации аз мислено си казвам: Джойс, това не е твоя работа.

Не допускайте във вас да израства осъждение, което може да навреди на другите. Вместо това е по-добре да разберете, че Бог е създал всеки един от нас различен и е нормално хората да мислят по различен начин. И когато е необходимо, кажете на себе си мислено: Това не е моя работа.

Молитва

Господи, аз не искам да съдя или да критикувам другите хора. Когато се сблъскам с хора, които имат мнение и лични предпочитания, различни от моите, моля Те помогни ми да ги виждам през Твоите очи и да помня, че моето мнение не е по-важно от тяхното.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon