Научете се да се доверявате на Божиите планове за вас

Предай на Господа пътя си [предай и положи всяка твоя грижа от твоето бреме на Него]; и уповавай (облегни се, разчитай и бъди уверен) на Него, и Той ще извърши очакването ти. –ПСАЛОМ 37:5

Можете да опростите живота си, като се научите да развивате доверието си в Бога. Твърде често ние не си позволяваме да се доверим. Може би доверието ви е било предавано прекалено много пъти в миналото или може би вие просто сте много независим човек. Дори и така да е, жизнено важно е да се научите да се доверявате на Бога.

Много е лесно да се стресирате и да се изтощите, опитвайки се да направите така, че животът ви да върви по вашия начин, но това никога не се получава. Божият план винаги е по-добър от вашия собствен. Човекът, който се доверява на Бога знае, че Неговият начин е най-добрият.

Сега, доверието няма да се случи по някакъв магически начин. Доверието расте, докато ние правим стъпки на вяра и преживяваме Божията вярност. Трябва да се съпротивлявате на съмнението, страха, несигурността или може би дори на вашата голяма независимост, за да следвате един живот на пълно доверие в Бога. Когато правите това, няма да ви се налага да се борите толкова много, за да направите така че животът ви да върви напред.

Доверието в Бога ни носи свръхестествена почивка на душата, като ни позволява да живеем обикновено и свободно, по начина, по който Той иска да живеем. Така че дори да няма смисъл, доверете Му се и преживейте Неговата свобода и почивка.

Молитва

Господи, Твоите пътища са по-добри от моите и аз знам, че това да се доверявам само на собствените си сили няма да ме доведе до никъде. Аз поставям доверието си в Теб. Дори когато няма смисъл за мен, аз избирам да ти се доверя, знаейки, че Ти ще направиш така, че Твоите планове да се изпълнят.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon