Научете се да чакате

А онези, които чакат Господа, ще подновят силата си, ще се издигат с крила като орли, ще тичат и няма да се уморят, ще ходят и няма да отслабнат. –ИСАЯ 40:31

Хората често ме питат: „Как мога да бъда сигурен и да знам дали чувам от Бога, или просто си измислям?“

Вярвам, че отговорът е в това да се научим да чакаме. Ние често чувстваме нуждата да бързаме, когато се касае за големи решения. Трябва да направим нещо и да го направим точно сега! Обаче богоугодната мъдрост ни казва да чакаме, докато нямаме ясна представа за това какво трябва да направим и кога трябва да го направим.

Ние всички трябва да развием способността да направим стъпка назад и да видим всяка ситуация от Божията гледна точка. Само тогава можем да вземаме решения по начина, по който Той иска да го правим.

Нашата сила е в чакането. Когато чакаме Господа, можем да почувстваме в духа си какво всъщност иска Бог да направим… а не какво си мислим, че Той иска да направим.

Когато се сблъскате с някое трудно решение, разумно е да изчакате, докато не получите ясен отговор, преди да предприемете някакви действия, за които после да съжалявате. Може да се почувствате неудобно и да искате да избързате, но не позволявайте на този натиск да надделее над мъдростта и знанието от Бога.

Молитва

Господи, аз не искам да бъда принуден от обстоятелствата в момента да взема решение, за което ще съжалявам. Напомни ми да уповавам и да чакам на Теб ежедневно. Това може да бъде трудно, но си заслужава, за да получа Твоята мъдрост и знание.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon