Нашето духовно наследство

Защото онези, които предузна [за които знаеше и обичаше отнапред], Той определи тяхната съдба още отначало [предопредели ги] да бъдат съобразени с образа на Неговия Син [и да споделят вътрешно Неговото подобие], за да бъде Той първороден между много братя. –РИМЛЯНИ 8:29

Исус дойде на земята, за да бъде съвършената, безгрешна жертва за нас, защото ние нямаме способността да бъдем съвършени в този физически свят. Но поради Неговата жертва, можем да се преобразяваме всеки ден и да приличаме  повече на Исус. Ние получаваме нашето духовно наследство, когато живеем така, както Исус е живял.

Сега, да живеем праведно като Исус не се случва за един ден и всички ние ще се спъваме и ще падаме. В края на краищата, ако бяхме съвършени, ние нямаше да имаме нуждата от Спасител! Въпреки това, ние трябва да имаме желание в сърцето си да изпълняваме и да се наслаждаваме на нашето духовно наследство. Ние също така трябва да се научим да се доверяваме на Бога, като знаем че Той ще ни преобразява според образа на Своя собствен Син Исус Христос.

В Ефесяни 1:11–12 се казва: В Него също така ни се пада да бъдем наследници Така че ние, които отпреди се надявахме на Христос [които първи Му се доверихме, бяхме предопределени и назначени], да живеем за похвала на Неговата слава!

Вие имате наследство и Бог иска да живеете с чувството на мир и на сигурност, което идва от това да знаете кои сте и на Кого принадлежите.

Ще се доверите ли на Бога и щеМу позволите ли да ви променя ежедневно, като ви преобразява все повече и повече според образа на Неговия Син?

Молитва

Господи, благодаря Ти за моето духовно наследство в Исус. Аз Ти се доверявам, като зная, че Ти можеш да ме моделираш според образа на Твоя Син, ден след ден.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon