Нашият Пречиствач

Нашият Пречиствач

Той ще седи като пречиствач на сребро и ще пречиства свещениците, синовете на Левий, и ще ги пречисти като злато и сребро. (МАЛАХИЯ 3:3)

Поглеждайки назад към годините, виждам, че съм била на завладяващо пътешествие с Бога. Той определено ме е променил и продължава да ме променя ежедневно. Имах много проблеми в душата си (ума, волята и емоциите си) и в обстоятелствата по времето, когато получих пълнотата на Святия Дух. Малко осъзнавах какво щеше да се случи в живота ми. Исках от Бога промяна, но изобщо не знаех, че това, което трябва да се промени в живота ми, бях именно аз!

Бог започна този процес в мен – бавно, последователно и винаги с темпо, на което мога да издържа. Като Пречиствач Той седи над огньовете, които горят в живота ни, за да да се увери, че те никога не стават прекалено горещи и че никога няма да угаснат. И тогава, когато Той може да ни погледне и да види собственото Си отражение, може да изключи огъня, но дори и тогава понякога се нуждаем от няколко промени.

Когато Бог се занимаваше с мен относно търпението, се сблъсках с много обстоятелства, в които можех или да бъда търпелива, или да се държа лошо. Доста често аз се държах зле, но Святият Дух продължаваше да ме убеждава, да ме учи и да ми дава желание да живея за Божията слава. Постепенно, малко по малко, аз се промених в една област, после в друга. Обикновено трябваше да си почина малко между битките и често си мислех, че може би най-накрая съм се дипломирала, само за да открия още нещо, което трябваше да науча.

Това е начинът, по който Святият Дух ни променя. Пазете сърцето си отворено за Неговото ръководство; дръжте ушите си отворени за Неговия глас; подчинявайте се на това, което Той ви говори и скоро ще откриете, че се превръщате все повече и повече в човека, който Той е определил да бъдете.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Не се обезсърчавайте, когато Бог ви показва областите, в които имате нужда от промяна.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon