Нека бурята да утихне

Нека бурята да утихне

Бог е прибежище и сила за нас [мощен и неподатлив на изкушение], винаги изпитана помощ в напасти, затова няма да се уплашим, ако би се и земята поклатила и планините биха се преместили сред моретата… –ПСАЛОМ 46:1–2

Изправяла съм се пред толкова много бури в живота си – някои като бързи следобедни бури, които са обичайни през лятото и други, които изглеждаха като ураган четвърта категория!

Ако съм научила нещо за това как да бъда в безопасност при такива бури, е че те не траят вечно и че не трябва да взимам големи решения по време на буря.

Мислите и чувствата препускат като луди в ума ни по време на буря, но точно в такова време трябва да внимаваме какви решения взимаме. Често си мисля, че трябва емоциите да утихнат преди да взема решение.

Ние трябва да останем спокойни и да дисциплинираме себе си да се фокусираме върху това, което можем да направим, и да се доверим на Бог да направи това, което ние не можем.

Вместо да потънете в притеснения и страхове, отидете и кажете всичко на Бога, Който вижда отвъд бурята и дирижира голямата картина.

Той се грижи всичко, което трябва да се случи в живота ни, да се случи на правилното време, да се движи с правилната скорост и прави така, че ние да пристигнем безопасно на дестинацията, която Той е планирал за нас.


Молитва

Господи, знам че не мога да контролирам всичко, затова ще направя това, което мога и се доверявам на Теб да направиш онова, което аз не мога. Бурите в живота не ме контролират. Доверявам се на твоите планове за мен.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon