Нека вашата светлина да свети

Нека вашата светлина да свети

Също така нека свети вашата светлина пред човеците, за да виждат вашето морално превъзходство и достойнство, благородството и добрите ви дела и да прославят вашия Отец, Който е на небесата. –МАТЕЙ 5:16

Прочутият философ и оратор Едмунд Бърк веднъж е казал: „Всичко, което е необходимо, за да триумфира злото, е добрите хора да не правят нищо”.

Това е вярно. Да не правим нищо е лесно, но също така е опасно. Там, където няма никаква опозиция на злото, то ще се умножава.

Ние всички падаме в капана на това да се оплакваме за нещата, които са неправилни. Но оплакването не прави нищо, освен да ни обезсърчава още повече. То не променя нищо, защото в него няма позитивна сила.

Представете си в каква бъркотия би бил светът, ако всичко, което Бог беше направил, е да се оплаква за всяко нещо, което се е объркало откакто Той е създал света. Но Бог Отец не се оплаква. Той продължава да бъде добър и да работи за справедливост. Злото е силно, но доброто е по-силно.

Ние трябва да спрем и да осъзнаем, че Бог е избрал да работи на тази земя чрез Неговите деца – чрез вас и мен. Неговата светлина е вътре в нас и ние не можем да си позволим да не правим нищо. Трябва да позволим на нашата светлина да свети, без значение какво ни струва това, докато живеем живота си и вършим добро в Неговото име.

Молитва

Господи, много е лесно да си седим и да не правим нищо, но е толкова по-добре да действаме и да позволяваме на Твоята светлина да свети. Помогни ми да стоя в опозиция на злото и да действам според Твоята доброта при всеки възможен случай.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon