Нека мирът да бъде вашият арбитър

Нека мирът да бъде вашият арбитър

И нека мирът (душевната хармония, която идва) от Христовото управление (действа постоянно като арбитър) в сърцето ви. (КОЛОСЯНИ 3:15)

Опитвам се да управлявам живота си като търся и намирам мир. Ако пазарувам, не купувам нищо, ако нямам мир в себе си за това. Ако участвам в разговор и виждаме, че си губя мира, ставам много тиха и замълчавам. Когато вземам решения, разглеждам всички възможности пред себе си и гледам къде е мирът. Когато се опитвам да направя разлика между гласа на Бога и другите гласове, които се състезават за моето внимание, слушам да чуя кой глас или послание носи Божия мир в сърцето ми.

Разбрала съм, че да поддържаме мира е важно, за да можем да поддържаме властта в живота си. Когато нямаме мир, има голяма вероятност да направим сериозна грешка. Аз бих отишла още по-далеч и ще кажа, че ние никога не бива да действаме без да имаме мир в себе си. Можем да кажем, че мирът е „вътрешно потвърждение”, че Бог одобрява решението, което сме взели.

Бог ни води чрез мира. Стихът за днес казва, че мирът е като арбитър, който решава какво е „безопасно“ и какво „отпада“. Ако нямам мир, то „отпада“! Ние трябва да позволим на вътрешната хармония в ума и душата ни да управлява и да действа постоянно като арбитър в нашето сърце, като решава и установява окончателно отговора на всички въпроси, които възникват в ума ни и на решенията, които трябва да вземем в живота си.

Ние трябва да се научим да се покоряваме на собственото си усещане за правилно и погрешно и да се съпротивляваме да вършим нещата, с които съвестта ни не се чувства удобно. Бог дава или отнема мира от нашето съзнание, за да ни покаже дали сме на прав път.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Нека мирът да бъде вашият арбитър днес. Трябва да знаете, че вашето решение е правилно, когато имате мир за него, и е погрешно, когато нямате мир за него.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon