Нека мирът да управлява живота ви

Нека мирът да управлява живота ви

Нека мирът на Христос да владеее и да управлява в сърцата ви, като членове на едно тяло вие сте призвани към мир. И бъдете благодарни. –КОЛОСЯНИ 3:15

Ние всички имаме емоции и те винаги ще са в нас. Вярвам, че една от основните цели на всеки вярващ трябва да бъде емоционалната стабилност. Ние трябва да търсим Бога, за да се научим как да управляваме емоциите си, вместо да им позволяваме те да ни управляват.

Помислете за следното: Вие сте излезли да пазарувате нещо специфично, от което се нуждаете. Дали сте обещание на Бога да не задлъжнявате и сте решили да внимавате за какво харчите и да не купувате неща, от които нямате нужда. Но докато пазарувате разбирате, че в магазините има голяма разпродажба с намаление от 50% от цената на стоките. Какво ще направите? Ще последвате ли емоциите си, ще им се поддадете ли? Или ще чакате, докато емоциите ви се укротят, преди да вземете решение?

Бог иска да вземате решения, които се управляват от вашия мир. Да позволите на Неговия мир да управлява често означава да изчакате малко, докато емоциите ви се успокоят, и тогава да проверите дали наистина вярвате, че това е правилното нещо, което трябва да направите.

Не позволявайте на емоциите си да вземат решение вместо вас. Винаги действайте според това дали имате мир за нещо. Винаги следвайте мира.


Молитва

Господи, аз избирам да позволя на Твоя мир да управлява в сърцето ми. Аз не искам да вземам решения, които се основават на емоции, а искам спокойно и с мир да избирам пътя, по който Ти искаш да поема.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon