Необходимо е изобличение

Необходимо е изобличение

Защото Господ коригира и дисциплинира всеки, когото обича, и наказва, дори бие всеки син, когото приема в сърцето Си и когото цени. –ЕВРЕИ 12:6

Аз не искам никога да бъда в състояние, в което да не мога да общувам с Господа. Трябва да имам Неговата сила на разположение, за да ми помогне да преминавам през всеки един ден от живота ми.

Точно затова съм толкова благодарна за изобличението на Святия Дух. Той ме уведомява, ако правя нещо, което наскърбява Бога или пречи на нашето общуване и взаимоотношение. Той ме изобличава и ме убеждава кое е правилно.

Бог ни обича дори повече, отколкото ние обичаме нашите собствени деца, и в Неговата любов Той ни дисциплинира. Той ни казва, кога сме на погрешен път. Ако е необходимо, Той може да ни го каже по петнадесет различни начина, за да привлече вниманието ни.

Неговото послание на изобличаваща любов е навсякъде. Той иска ние да Го слушаме, защото Той ни обича. Но ако ние упорстваме и вървим по нашите си пътища, Той ще спре нашите привилегии и благословения, защото иска ние да пораснем, за да можем да имаме това, което е най-добро за нас.

Запомнете, ако копнеете за изобличение, то ще ви издигне и ще ви извади от греха, и ще ви заведе обратно при Божието сърце.
Нека изобличението да ви издигне до едно ново ниво в Бога. Не му се съпротивлявайте; приемете го!


Молитва

Господи, аз зная, че Ти ме обичаш и искаш това, което е най-добро за мен. Благодаря Ти, че ме коригираш и ме дисциплинираш, когато съгрешавам или правя грешки. Искам да бъда толкова близо до Теб, колкото е възможно, така че моля Те, помогни ми да не допусна нищо, което да застане между нас. Обичам Те!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon