Не можете да прибавите един сантиметър към ръста си!

И кой от вас може с грижа за себе си да прибави един лакът към ръста си, или още време към продължителността на живота си?  –МАТЕЙ 6:27 

Притеснението не ни помага с абсолютно нищо. То не променя нищо и ние само си губим времето като се ядосваме за неща, за които не можем да направим нищо – неща, които само Бог може да промени.

Библията казва, че не можем да прибавим и един сантиметър на ръста си като се притесняваме. Въпреки това ние се тревожим, притесняваме  и  после се тревожим още повече, което не ни води до никъде. Всеки път, когато сме наистина разтревожени, това ни отнема много емоционална енергия, изтощава ни, вреди на здравето ни, краде радостта ни и въпреки това не променя нито едно нещо. Ние трябва да престанем да се опитваме да променяме и поправяме нещата, които само Бог може да поправи, защото единственият, който ни аплодира, е дяволът, който казва: „Ха, ха, ха! Отново ми се вързаха!”

Исус ни казва  „да се успокоим” в  Йоан 14:27 и „да се радваме” в Йоан 16:33. Мисля, че това е като да нокаутираме дявола от първия път, когато успеем да го направим. Когато осъзнаете, че не можете да поправите нищо, това ви успокоява, и когато знаете, че Бог може, това ви развеселява!

Така че не се притеснявайте и не се тревожете. Вместо това се успокойте, развеселете се и изгонете дявола!

Молитва

Господи, моите притеснения действително не постигат нищо, така че ги оставям зад себе си. Аз съм толкова благодарна, че Ти можеш да поправиш нещата, които аз не мога. Ти ме успокояваш и ме развеселяваш!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon