Не може да се откажете

Като насочваме своя взор [далеч от всичко, което ни разсейва] към Исус, Който е Начинателят и Завършителят на нашата вяра… Евреи 12:2

Не се изисква някакъв специален талант за да се откажем, да легнем край пътя на живота и да кажем: „Аз съм дотук“. Всеки може да направи това, независимо дали е вярващ, или не.
Да се откажем е изкушение, с което всички се сблъскваме в един или друг момент, но когато се доближим до Исус или още по-добре, когато Той се доближи до нас, Той ни дава сила, енергия и смелост. И се случва нещо прекрасно – Той ни дава желание да продължим напред!

Преди исках да се откажа. Но сега започвам всеки ден освежена и с обновени сили. Започвам деня си с молитва, четене на Библията и изповядване на Словото, като търся Бога. Когато започвате деня си, приближавайки се към Бога, разликата е удивителна.

Когато почувствате желание или изкушение да се откажете, не се поддавайте! Погледнете към Исус и следвайте Неговия пример. Той продължи напред дори при най-трудните обстоятелства и ще ви даде силата да направите същото. Той е вашият Водач; Той е Начинателят и Завършителят на вашата вяра.


Нека днес да вземем решение, че пред каквото и да се изправим, ще продължим твърдо напред и ще гледаме към Исус.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon