Не прекланяйте коляно пред страха

Не прекланяйте коляно пред страха

Когато съм в страх, ще имам увереност в Теб и ще Ти се доверявам, и на Тебе ще уповавам. –ПСАЛОМ 56:3

Страхът не е от Бога, а от Сатана, така че всеки път, когато изпитвате страх в живота си, това е врагът който се бори срещу вас. Аз често казвам в моите поучения, че страхът е „духът на господар”. Това е духът, който Дяволът използва, за да се опитва да управлява Божиите хора и да ги им пречи да поставят себе си под лидерството на истинският Господар, Исус Христос.

Множество хора никога не изпълняват призванието в живота, което Бог им е дал, просто защото всеки път, когато се опитат да тръгнат напред, дяволът използва страха, за да ги спре. Той използва ли страх, за да спре и вас? Сатана използва страха, за да попречи на хората да се наслаждават на живота. Страхът носи страдание и ни измъчва, а вие със сигурност не можете да се наслаждавате на живота и в същото време да се измъчвате.

Когато дяволът ви плаши, за да се страхувате, вие можете да изберете да не прекланяте коляно пред него. Давид казва: „Когато се страхувам, аз ще уповавам на Теб”. Вярвам, че ще бъде правилно да кажа, че когато направите усилие да следвате Бога с цялото си сърце, дяволът ще ви атакува със страх. Въпреки това, ако поставите доверието и упованието си в Бога, Той може да ви помогне да преодолеете страха и да продължите напред.


Молитва

Господи, Аз не искам да се преклоня пред страха. Аз поставям доверието и упованието си в Теб. Зная, че мога да разчитам на Теб да ми дадеш куража и силата да се съпротивлявам на страха.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon