Не позволявайте на себе си да се пречупите

Не позволявайте на себе си да се пречупите

Душата ми тихо уповава само на Бога, от Когото е избавлението ми. Само Той е канара моя и избавление мое, и прибежище мое; няма много да се поклатя. –ПСАЛОМ 62:1-2

Случвало ли ви се е следното: да скъсате ластика, който се опитвате да опънете около нещо. Не можете да намерите друг, така че опитвате да поправите скъсания, като завързвате краищата му.

Понякога, в нашето ежедневие, ние разтягаме себе си повече, отколкото са възможностите ни, и се късаме като ластик. Мислим, че сме разрешили проблема, като завържем обратно краищата. Но скоро ние се връщаме обратно към същото поведение, което първоначално е било причината за нашето пречупване.

С времето ние редовно се подлагаме на стрес и животът ни започва да прилича на онзи износен ластик. Стресът може да ни изтощи напълно. Пренебрегването на Божиите закони и Неговия предопределен лимит за живота ни накрая ще ни причини нервен срив. Вие просто не можете да продължавате да се преработвате и да претоварвате ума си, емоциите си и тялото си, без накрая да платите цената за това.

Това обаче не е начинът, по който Бог иска да живеете.

Приспособете вашата гледна точка така, че да съвпадне с Божията. Търсете Неговия мир и Неговия ритъм за живота си. Уважавайте тялото си. Считайте доброто здраве за безценен дар. Не изразходвайте напразно за стрес енергията, която Бог ви е дал. Запазете я, за да можете живеете и да се наслаждавате на живота!


Молитва

Господи, искам да намирам почивката си в Теб. Вместо постоянно да бъда подложен на стрес и да се пречупвам, покажи ми как да следвам Твоя ритъм за живота си.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon