Не се предавайте на самосъжаление

Защото аз зная мислите и плановете, които имам за вас, казва Господ, мисли и планове за мир и благополучие, а не за зло, за да ви дам бъдеще и надежда.  –ЕРЕМИЯ 29:11

Самосъжалението е разрушителна и негативна емоция. Тя ни заслепява и ние не можем да видим нашите благословения и възможностите, които са пред нас. Тя краде от нас надеждата за днешния и за утрешния ден. Хората, които се самосъжаляват, често си  мислят: Защо изобщо трябва да се опитвам да правя каквото и да било? Аз просто ще се проваля.

Самосъжалението всъщност е идолопоклонство, защото то е непрекъснато фокусиране върху себе си до крайна степен. Когато си позволяваме да изпаднем в самосъжаление, ние по същество отхвърляме Божията любов и Неговата способност да променя нещата.

Аз ви насърчавам да не губите и един ден от живота си повече в самосъжаление. Когато изгубите надежда и започнете да съжалявате себе си, спрете и кажете: „Аз отказвам да съжалявам себе си. Може да съм в труден сезон от живота си точно сега, но няма да спра да се надявам за по-добри неща!”

Бог има мисли и планове за ваше добро, за да ви даде надежда за бъдещето. Ако се държите за вашата надежда като се фокусирате и вярвате в Исус, удивителни неща ще се случат в живота ви!

Молитва

Господи, аз отказвам да се самосъжалявам. Когато обстоятелствата са трудни, аз ще си припомня, че Ти си по-голям от моите проблеми и че имаш добри планове за моето бъдеще. Аз искам Твоите планове да се изпълнят в живота ми и Ти се доверявам.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon