Не се страхувайте и следвайте Святия Дух

Не се страхувайте и следвайте Святия Дух

Не бой се [няма от какво да се страхуваш], защото Аз съм с тебе; не се ужасявай, защото Аз съм твой Бог; ще те укрепя, да! Ще ти помогна. Да! Ще те подкрепя с праведната Си десница. –ИСАЯ 41:10

Този стих съдържа голямо насърчение да бъдем смели и да имаме кураж в Святия Дух. Ние със сигурност не искаме да правим нищо извън Божията воля или извън определеното от Него време, но когато Бог се задвижи, ние не можем да се страхуваме да се движим заедно с Него.

Сатана носи само страх на ума и емоциите ни, докато Святият Дух се опитва да ни води в нова посока. Дяволът се опитва да използва страха с цел да ни попречи да продължаваме напред с Бога.

В Исая 41:10 се казва: Не се страхувайте [защото няма от какво да се страхувате], тъй като Аз съм с вас. Ако сте се страхували от нещо и имате желание да бъдете освободени от страха, накрая ще дойде времето, когато ще трябва да се изправите пред страха и да не бягате от него. Просто хванете Исус за ръка, признайте, че Той е с вас и ще можете да го направите. Не се страхувайте, защото Бог е с вас.

Ако се намирате на кръстопът в живота си, нека да ви насърча да продължите напред. Не стойте вцепенени от ужас, а хванете ръката Му и продължете напред. Запомнете, Бог иска да ви избави от всичките ви страхове!


Молитва

Господи, аз искам да Те следвам, където и да ме водиш. Помогни ми да бъда смел и да имам кураж, за да мога да вървя напред заедно с Теб.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon