Ние сме призвани да се наслаждаваме на Бога

То за нас има само един Бог – Отец, от Когото е всичко, и ние сме предназначени за Него, и един Господ – Исус Христос, чрез Когото е всичко, и ние чрез Него [съществуваме]. –1 КОРИНТЯНИ 8:6

Ние трябва да се чувстваме удобно с Бога. Това не означава, че трябва да се държим зле и да не показваме никакво уважение към Него, а означава, че не трябва да се стахуваме от Него. Всъщност аз вярвам, че най-голямото призвание в живота на всеки вярващ е да се наслаждава на Бога. Ние сме призвани да се наслаждаваме на Отец, защото той е живот и ние не можем наистина да се наслаждаваме на живота, ако не се наслаждаваме на Бога.

Понякога ние не се наслаждаваме на Божието присъствие, защото сме увлечени в това да Му служим, да откриваме какви дарби имаме и да прекарваме цялото си време в това да работим в нашето служение. Това се случи с мен. След около пет години от началото на моето служение, Бог трябваше да ме накара да ударя спирачките, защото аз бях станала толкова горда от работата, която вършех за Него, че не Му се наслаждавах повече.

Трябва да внимаваме, когато започнем да се гордеем със себе си поради всичко, което правим. Бог не иска и не търси такъв резултати. Като наш Баща, Той просто иска ние да Го познаваме и да Му се наслаждаваме.

Така че нека ви попитам: Вие гордеете ли се с вашите постижения днес? Или наистина се наслаждавате на Бога?

Молитва

Татко Небесен, аз искам да Ти се наслаждавам. Да общувам с Теб и да бъда в Твоето присъствие е толкова прекрасно! Оставям настрани гордостта си и се смирявам пред Теб, така че да мога да открия смисъла и радостта си единствено в Теб.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon