Никога не се предавайте

Никога не се предавайте

Да не ни дотяга и не се уморяваме да бъдем добродетелни и да вършим добро; защото ако не се уморяваме, не се отпускаме и не губим смелост, своевременно на правилното време ще пожънем. (ГАЛАТЯНИ 6:9)

Една от причините хората да не чуват Божия глас, е че се отказват твърде бързо. В полунощ Павел и Сила все още хвалеха Бога и пееха песни в затворническата килия (вж. Деяния 16:25–26). Много хора щяха отдавна да са се отказали и да са заспали. Нашият девиз би трябвало да бъде „Никога не се отказвай!”

Насърчавам ви да не се отказвате да говорите с Бога и да Го чакате да ви говори, независимо от обстоятелствата. Прекарвайте ежедневно време с Него. Човекът, който отказва да се предаде, не може да бъде победен от Сатана. Той иска да се откажете точно сега и да си кажете:

„Никога няма да получа нищо.”
„Никога няма да бъде приет.”
„Никога няма да получа по-добра работа”
„Никога няма да живея на хубаво място.”
„Никога няма да сключа брак.”
„Никога няма да изляза от дълговете.”
„Никога няма да отслабна.”

Подобно отношение може да ни гарантира, че няма да получим нищо. Но бихме могли да изберем отношение, което казва: „Бог е верен на Своето Слово и аз никога няма да се откажа”. Една от най-големите причини хората никога да не виждат резултат от молитвите си, е че се отказват. Ще пожънем на правилното време, но кое е правилното време? Когато Бог види, че сме готови да получим това, за което се молим. Дотогава нашата работа е да останем верни. Продължавайте да се молите и да се покорявате.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Бог ви дава нов шанс, затова ако имате нужда от ново начало, днес е денят!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon