Обичайте себе си, за да можете да обичате другите

Обичайте себе си, за да можете да обичате другите

…Да възлюбиш ближния си като себе си… –МАРК 12:31

Трудно е да се радвате на живота когато не харесвате себе си. Хората, които не са се научили да приемат себе си и да се разбират със себе си, са склонни по-трудно да приемат и да се разбират и с другите.

Аз лично преживях много години, в които ми беше трудно да се разбирам с хората, докато накрая не осъзнах чрез Божието слово как „коренът” на моята трудност да се разбирам с другите хора всъщност беше това, че не можех да се разбирам със себе си. Аз не харесвах себе си!

Библията казва, че доброто дърво ще дава добри плодове, а едно увредено дърво ще дава лоши плодове. По същия начин „плодът” на нашия живот идва от „корена” вътре в нас. Ако сте вкоренени в срам, вина, комплекс за малоценност, отхвърляне, недостиг на любов и приемане и пр., плодът на вашите взаимоотношения ще страда.

Обаче, веднъж щом получите откровение за Божията безусловна любов към вас и започнете да приемате себе си и другите, накрая тези нови корени ще произведат добър плод и вашите взаимоотношения ще започнат да процъфтяват.

В каква почва са насадени вашите корени? Изпитайте сърцето си днес и се молете Бог да ви вкорени здраво в почвата на Неговата любов, за да можете истински да обичате себе си, а след това да обичате и другите. Уверете се днес, че сте вкоренени дълбоко в Него.


Молитва

Господи, аз искам да бъда вкоренен в Твоята любов към мен. Без Твоята любов аз не мога да обичам себе си или другите хора, така че я приемам днес.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon