Общение: тайното място

Общение: тайното място

Дори когато бяхме мъртви (убити) от [собствените си] престъпления и грехове, Той ни съживи заедно в общение и в съюз с Христос. (ЕФЕСЯНИ 2:5)

Общението с Бога ни дава живот. То ни обновява; зарежда батериите ни, така да се каже. Ние ставаме силни чрез единение и общение с Бога – достатъчно силни, за да устоим на атаките на врага на нашата душа. (вж. Ефесяни 6:10–11).

Когато общуваме с Бога, ние сме на тайно място, защитени от врага. В Псалом 91:1 се говори за това място и се казва, че онези, които живеят там, ще победят всеки враг: „Който живее в тайното място на Всевишния, ще остане стабилен и непоклатим под сянката на Всемогъщия [на чиято сила не може да устои нито един враг]“.

Вярвам, че Божието присъствие е това тайно място. Когато сме в Неговото присъствие и общуваме с Него, Неговият мир ни изпълва. Сатана просто не знае какво да прави с вярващия, който остава непоклатим в каквито и обстоятелствата да се намира. Понякога е трудно да се направи това, но общението с Бога ни дава сила да устояваме чрез Неговия Дух.

Общуването с Бога отнема време, но то е добре прекарано време. То ви укрепва, така че да не бъдете съсипани от неочаквани предизвикателства. В Притчи 18:14 се казва: „Силният дух на човека го подпира в немощите му“. Не чакайте да ви сполети неприятност, за да се укрепите; останете силни!


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Без значение с какво се сблъсквате в живота точно сега, чрез Христос вие сте повече от победители!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon