Общуване с Бога

Общуване с Бога

Истинското ни общение е с Отца и с Неговия Син Исус Христос. (1 ЙОАН 1:3)

Бог иска да има общение с нас. В днешния стих Йоан пише за общение с Отца и Сина, а във 2 Коринтяни 13:14 Павел пише за общението на Святия Дух. Общението на Святия Дух се отнася до нашето общение с други вярващи и със Самия Дух. Тъй като Святият Дух живее в нас, не е нужно да отиваме много далеч, за да имаме общение и взаимоотношения с Него.

Може би добър паралел, който да използваме за описание на общението, е този на двама души, които живеят заедно, например съпруг и съпруга. Аз живея в една къща със съпруга ми Дейв, с когото сме много близки. Работим заедно и правим повечето други неща заедно. Има моменти, когато той отива да играе голф, но поддържаме близък контакт по телефона. Той може да гледа спорт по телевизията и въпреки че на мен не ми е особено интересно, все пак съм в къщата. Дейв и аз се храним заедно, спим заедно и споделяме банята сутрин, когато се приготвяме да започнем деня си. Прекарваме много време в присъствието на другия. Невинаги говорим, но винаги сме един до друг. Въпреки че имаме и тихи моменти, ние също така общуваме много. Споделяме си неща, които са важни и такива, които са маловажни. Когато някой от нас говори, другият слуша.

В най-простата си форма, общение е да бъдем заедно, да говорим и да слушаме. Святият Дух е с нас през цялото време. Той живее в нас и никога не е отделно от нас. Можем да говорим с Него и Той ще ни слуша. Той също ще ни говори, така че и ние на свой ред трябва да слушаме.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Научете се да се чувствате комфортно с Бог. Отнасяйте се с Него като с почетен гост в дома си.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon