Опростете молитвите си

… Голяма сила [динамична в работата си] има в усърдната (прочувствена, постоянна) молитва на праведния човек.  –ЯКОВ 5:16

Разбрала съм, че простичката молитва от сърце, която е изпълнена с вяра, винаги привлича Божието внимание. За съжаление, ние често пренебрегваме това и превръщаме молитвите си в едно голямо шоу, когато в действителност молитвата обикновено е общуване с Бога.

Ние трябва да внимаваме да не говорим, за да впечатлим себе си, когато се молим. Мисля че понякога  чувстваме, че трябва да звучим красноречиво. Ние искаме да впечатлим Бога с нашите фрази и да звучим свято. А Бог иска просто да говори с нас.

Той иска ние да говорим с Него, както бихме говорили на приятел – а не с различен тон на гласа. Ако не говорим английски от времето на кралица Елизабет през деня, то тогава няма нужда да го използваме и когато се молим.

Също така няма нужда да се молим с часове . Добре ще е да си планираме време за молитва в графика, но ние трябва просто да се молим, докато свършим и кажем всичко в молитвата си, и тогава да отидем да си вършим работата до следващия път, когато почувстваме нужда да се молим отново.

Единственият начин, по който молитвата изобщо може да бъде удовлетворяваща, е когато просто я използвате като възможност да се поклоните и да благодарите на Бога за всичко, което прави за вас, да получите Неговата помощ и да Го включите във всичко, което правите. Той не е тук, за да се впечатлява… Той е тук, за да живее живота Си с вас. Не играйте представление, когато се молите. Просто Го поканете във вашата молитва.

Молитва

Святи Душе, не ми позволявай да превръщам молитвата в представление! Не искам да се моля по определен начин или определено време само за да Те впечатля. Аз просто искам Ти да бъдеш моят най-добър приятел и да бъдеш част от всеки аспект на живота ми.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon