Освободете враговете си

Освободете враговете си

Благославяйте онези, които ви гонят [които са жестоки в отношението си към вас], благославяйте и не кълнете. –РИМЛЯНИ 12:14

Когато се опитваме да се справим с наранявания от миналото, всички ние знаем, че е правилно да простим, дори когато е трудно. Обаче рядко, и само някои от нас правят следващата стъпка, която Бог иска да направим.

Погрешното схващане на повечето хора е че всичко, което трябва да направим, е да вземем решение да простим и сме си свършили работата, но Исус също така казва: Благославяйте и се молете за щастието на онези, които ви проклинат, молете се за Божието благословение (благоволение) върху онези, които злоупотребяват с вас [които ви хулят, укоряват, омаловажават и собственоръчно злоупотребяват с вас] (Лука 6:28). В допълнение в Римляни 12:14 се казва, че ние трябва да благославяме онези, които ни гонят и се отнасят жестоко с нас.

Ние трябва активно да благославяме враговете си. Бог ни казва да разпростираме милостта си към хора, които не го заслужават. Защо?

Когато простите, това отваря врата на Бог да ви изцели, но честно казано, това не ползва по никакъв начин човека, който ви е засегнал. Обаче когато ги благословите, вие молите Бог да им донесе истина, за да могат да се покаят и да преживеят истинската свобода, която Той предоставя. Прошката ви освобождава… а благославянето на вашите врагове освобождава тях.


Молитва

Господи, благодаря ти, че ми помагаш да ходя в простителност, но аз не искам да спра дотук. Моля Те да благословиш онези, които са ме наранили. По същия начин, по който си изцелил моя живот, донеси изцеление и на тях, за да могат да преживеят Твоята доброта и да ходят в Твоята любов.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon