Основата на щастието

Основата на щастието

Нека чуем края на цялото слово: Бойте се от Бога [почитайте Го и Му се покланяйте, знаейки, че Той е] и пазете Неговите заповеди, защото това е всичко за човека [пълната, първоначална цел на Неговото творение…, основата на всяко щастие…] и [задължение] за всеки човек. (Еклесиаст 12:13)

Авторът на Еклесиаст е човек, който буквално опитва всичко, за да бъде щастлив. Има голямо богатство, голяма власт и много съпруги. Не се въздържа от нито едно земно удоволствие. Той взима всичко, което очите му пожелават, отдава се е на ядене, пиене и веселие. Притежава удивителни познания, мъдрост и уважение, но въпреки това се отвращава от живота. Всичко започва да му се струва безполезно. Опитва се е да разбере смисъла на живота и все повече се обърква.

Накрая осъзнава какъв е бил проблемът му през цялото време – не се е подчинявал на Божиите заповеди. Разбира, че това е причината за нещастието му и заявява, че основата на всяко щастие е покорството към Бога.

Има много, много тъжни и огорчени хора, които се разхождат наоколо и обвиняват за нещастния си живот хората и обстоятелствата, без да осъзнават, че причината за тяхното неудовлетворение е непослушанието им към Бога.

Вярвам, че искате да бъдете щастливи. Ключът към щастието е покорството към Бога. В Еклесиаст 12:13 се казва, че „послушанието е приспособяване към всички нехармонични обстоятелства”. Това означава, че всичко, което не е в ред или хармония, е станало такова поради непослушание и само послушанието може да го върне в хармония. Всеки път, когато се подчиняваме на Бога, нещо в живота ни се подобрява.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Настройте ума си да се подчинява на Бога във всичко и радостта ви ще се увеличи.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon