Отворете сърцето си

Отворете сърцето си

Исус плака. (ЙОАН 11:35)

Много хора не изпитват богоугодни емоции, защото са понасяли толкова много болка в миналото, че просто са „изключили“ чувствата си. Хората, които са отказали да чувстват за дълъг период от време, се страхуват да започнат да чувстват отново, защото всичко, което могат да си спомнят за чувствата, е болка.

Рано или късно ние трябва да се справим с емоционалната болка, за да позволим на богоугодните емоции да протичат в живота ни отново. Когато позволим на себе си да чувстваме отново, това ще превърне едно закоравяло сърце в нежно и чувствително, но то изисква търпение и готовност да работите с Бога, за да включите чувствата си отново.

Без значение какво ви е причинило болка или колко ужасна е била тя, не оставяйте в робството на закоравялото сърце. Закоравяването на сърцето третира само симптомите, а не корените на вашата болка. То няма да ви защити от следващите болки, но ще попречи на вашата способност да чувате Божия глас. Закоравяването на сърцето не е от Бога. Той ни е създал със способността да чвстваме. Според днешният стих, дори Исус плака.

Всеки път когато си позволявате да чувствате, вие ще бъдете уязвими за болката, но ще бъде различно, когато Исус Изцелителят живее във вас. Всеки път когато ви наранят, Той ще бъде точно там, за да се погрижи за раната ви.

Ако сте изключили емоциите си, моля ви осъзнайте факта, че сте направили компромис с вашата способност да чувате Божия глас. Отворете сърцето си за Него; помолете Бога да направи сърцето ви нежно и да ви изцели, за да можете да чувате Неговия глас и да се наслаждавате на близко и интимно общуване с Него.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Ако градите стени около себе си, за да държите хората извън живота си, вие ще бъдете зад тези стени в един затвор, който сами сте изградили за себе си.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon