Открийте в Словото отговорите и силата, от която се нуждаете

Открийте в Словото отговорите и силата, от която се нуждаете

Защото Божието слово е живо, действено, по-остро от всеки меч, остър и от двете страни, пронизва до разделяне душата и духа, ставите и мозъка и издирва помислите и намеренията на сърцето. –ЕВРЕИ 4:12

Когато хората ме питат откъде да започнат да четат Библията, аз им казвам, че където и да започнат, няма да сбъркат. Можете да изучавате всичко, което ще ви помогне.

Когато първоначално започнах да изучавам Словото, аз нямах много добри взаимоотношения, защото не разбирах наистина какво беше любовта. Така че изучавах темата за любовта и научих, че тя е повече от сладникаво, сантиментално чувство. Тя е решение, което вземаме относно това как ще се отнасяме с хората.

Като изучавах какво казва Библията за любовта, аз се научих как да обичам. Тогава животът ми започна да се променя.

С каквото и да се опитвате да се справите, можете да намерите стихове за него, като използвате конкорданс. Например, ако се опитвате да се справите с гняв или страх, отворете конкорданса на края на Библията си и намерете къде са онези думи, за да видите кои стихове говорят за тези проблеми. Помолете Святия Дух да ви води и да ви разкрива истината.

Без значение откъде ще започнете, запомнете, че Словото е живо и че Бог иска да говори на сърцето ви днес!


Молитва

Господи, зная че Ти искаш да ми говориш. Помогни ми да открия в Твоето Слово днес мъдростта и силата, от които се нуждая.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon