Отмъщението принадлежи на Бога

Отмъщението принадлежи на Бога

Не си отмъщавайте, възлюбени, а дайте място на Божия гняв; защото е писано: „На Мене принадлежи отмъщението, Аз ще отплатя (ще отвърна)“, казва Господ. –РИМЛЯНИ 12:19

Когато някой ни ядоса, Сатана обича да ни държи разстроени. Да откликнем, като показваме милост и простителност, е точно обратното на онова, което врагът иска да направим, защото това проваля плановете му да ни държи разстроени. Това не става естествено и невинаги е лесно, но когато ние направим това, което можем, Бог ще направи онова, което ние не можем.

Когато някой ни ядоса и обиди, естественият отговор за много от нас е да се опитаме да му го върнем. Но ако му го върнете, какво ще спечелите наистина? Вие само ще го ядосате още повече и тогава той отново може да се опита да ви го върне. Този цикъл никога не свършва!

Ако се държим за гнева, ние просто се държим глупаво. Ние трябва да предадем на Бога гнева и хората, които са ни го причинили и да Му позволим Той да се погрижи за това. …На Мен принадлежи отмъщението, Аз ще отплатя (ще отвърна), казва Господ.

Доверете се на Бога и Той ще се погрижи за вас и ще ви защити. Вие не можете да промените онова, което се е случило, но когато го предадете на Бога, Той ще го използва, за да направи нещо добро във вашия живот.


Молитва

Господи, аз вярвам, че отмъщението е Твое и че да си връщам на хората с гняв не е нещо, което Ти искаш да правя. Аз предавам гнева си на Теб и Ти се доверявам да се погрижиш за мен.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon