Отнасяйте се добре с другите

Отнасяйте се добре с другите

Който запушва ушите си за вика на сиромаха, ще викне и той, но няма да бъде послушан. (ПРИТЧИ 21:13)

Днешният стих означава, че когато аз не обръщам внимание на хората в нужда и не правя нищо, за да им помогна, тогава Бог може да не е склонен да отговаря на моя вик за помощ, когато аз изпадна в нужда.

Да бъдем добри към хората означава да се прострем отвъд приятелите и семейството, към нашата общност. Веднъж четох статистика, че средната възраст на бездомните в Сейнт Луис е седем години. В моя град! Преди двадесет години сигурно щях да кажа „Това е много тъжно“. Но сега, когато научавам за такива неща, аз решавам да направя нещо. Хората биха могли да кажат: „Лесно ти е на теб да го кажеш, Джойс, ти имаш голяма мисия и достъп до много хора, на които можеш да помогнеш.“ Вие може да нямате някои от ресурсите, които имаме в мисията, но имате същата възможност да се молите, както и аз. Може да дарявате на различни мисии, които се опитват да помагат и да посрещат нуждите на хората. Може да отделяте малко време за доброволческа работа. Всички можем да направим нещо, ако наистина искаме.

Вярвам, че много от нашите молитви остават без отговор и понякога не чуваме Божия глас, защото не показваме милост и състрадание към нуждаещите се около нас. Истината е, че можем да обърнем много хора към Него само с нашето добро отношение! За Бога е много важно да се отнасяме добре с другите. Ако някога сте били забравени или са се отнасяли зле с вас, тогава знаете колко болезнено е това. Ако искате молитвите ви да бъдат ефективни, ако искате Бог да приклони ухо към молитвите ви, трябва да се отнасяте добре с другите и да бъдете милостиви.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Едно от най-добрите неща, които можете да направите, е да помогнете на някого, който се намира в по-трудна ситуация от вашата.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon