От сеенето до жътвата

От сеенето до жътвата

Има сезон за всяко нещо и време – за всяка работа или цел под небето… –ЕКЛИСИАСТ 3:1

В Еклисиаст 3:1 се казва, че има сезон за всяко нещо. Всички ние не живеем в един и същи сезон, по едно и също време. Ще има време, когато някои хора ще се наслаждават на жътвата, докато вие все още ще бъдете в сезона на сеенето. В такова време си спомнете, че те също са минали първо през сезона на сеенето, точно като вас.

Времето за сеене представлява времето, в което научаваме каква е Божията воля. Всеки път, когато избирам Божията воля вместо моята собствена воля, аз засаждам добро семе, което накрая ще донесе жътва в живота ми.

Между времето за сеене и времето за жътва има време, в което чакаме. Корените тръгват надолу, проправяйки си път в земята. Изисква се време, за да може това да стане, и то се случва под земята. Отгоре над почвата не можете да видите нищо и не можете да предположите, че изобщо нещо се случва.

След като засадим семената на покорството, ние се чувстваме странно, защото сякаш нищо не се случва, но много неща се случват вътре, където ние не можем да видим. И също както семето, което накрая пробива земята с един красив зелен филиз, така и нашето семе на покорство накрая ще избуи и ще се превърне в една красива жетва на онова, което Бог е планирал за живота ни.


Молитва

Господи, аз зная, че времето за сеене е необходимо, за да може да дойде времето за жътва, така че аз ще чакам с очакване, дори когато изглежда, че нищо не се случва. Аз ще Ти се доверя, понеже знам, че Ти ще ме доведеш до моята жетва точно на правилното време.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon