Оценявайте честността на другите хора!

Както желязо остри желязото; така и един човек подостря друг. –ПРИТЧИ 27:17

Всеки обича комплиментите, но малко хора знаят как да понасят градивната критика. На никой не му харесва да греши, което означава, че трудно понасяме истината, когато хората трябва да ни кажат неща, които не искаме да чуем.

Ние обаче трябва да бъдем благодарни за честността у другите хора. Веднъж чух някой да казва: „Само двама човека ще ви кажат истината за вас: този, който ви е ядосан и този, който много ви обича“. Бог използва и двата вида хора в живота ни, но Той по-специално използва чесността на приятелите и на любимите ни хора.

Когато някой може да ви покаже откровено и с любов как можете да усъвършенствате себе си, резултатите са много по-ценни, отколкото празните комплименти, които галят нашето его. Говоря за такъв вид взаимоотношения, които Библията описва като „желязо остри желязо“.

Насърчавам ви да бъдете благодарни за хората, които ви казват истината за вас, дори и да не е това, което искате да чуете.

Когато чуете истината – особено за нещо, за което не сте наясно – вие можете да се промените. В крайна сметка, честността ще ви направи по-добър човек.

Молитва

Господи, благодаря Ти за това, че си поставил наистина честни хора в живота ми. Тяхната откровеност може понякога да ме накара да се чувствам неудобно, но аз зная, че когато ги послушам, Ти можеш да ми помогнеш да стана по-добър човек.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon