Пазете Божиите тайни

Пазете Божиите тайни

А ти, когато се молиш, влез във (най-) вътрешната си стаичка и като си затвориш вратата, помоли се на своя Отец, Който е в тайно; и твоят Отец, Който вижда в тайно, ще ти въздаде наяве. (МАТЕЙ 6:6)

През годините на моята опитност с Бога осъзнах, че не сме много добри в това да oпазим тайните неща в тайна. Стихът за днес ни показва, че нашите молитви са между нас и Бога и няма нужда да ги изговаряме на всеослушание. Ние искаме да чуем от Бога и в момента, в който Той ни каже нещо, нямаме търпение да споделим с другите какво сме чули. Вероятно това в някои моменти е добро, но в други моменти нещата между нас и Бога трябва да останат в тайна. Когато Йосиф сънува, че баща му и братята му един ден ще му се поклонят, вероятно детинската глупост го подтиква да им каже. Вероятно Бог трябваше да се справи точно с тази глупост, преди да му се довери с отговорността, която беше планирал. Много често нашето нежелание да пазим тайни е симптом на незрялост. Мисля, че бихме могли да видим повече от Божиите благословения в живота си, ако се научим да преценяваме кое да споделим и кое да оставим тайна.

Бог ще ни разкрие повече, ако може да ни се довери. Нека се научим да пазим нещата в сърцето си, докато Бог не ни позволи да ги изявим.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Внимавайте какво казвате когато емоциите ви са объркани.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon