Пленете съмненията си

Пленете съмненията си

Понеже събаряме помисли и всичко, което се издига високо против познанието на Бога, и пленяваме всеки разум да се покорява на Христос. –2 КОРИНТЯНИ 10:5

Когато започнем процеса на обновяване на ума си, ще има случаи, в които ще бъркаме. Бог знае, че ние не сме съвършени, но Той винаги е там, за да ни помогне да се върнем обратно в релси.

За съжаление, дяволът също знае, че не сме съвършени и прави всичко възможно да ни го напомня на всяка стъпка по пътя.
Ние може да вървим напред, да служим на Бога, да вършим добро, да действаме с вяра и после изведнъж, без никаква основателна причина, ние може да прекараме един ден или цяла седмица, в които да преживяваме атаки в ума си. Сатана ще ни каже, че ние сме се провалили, че не сме достатъчно добри, че Бог не ни обича… и списъкът продължава нататък.

За щастие, Божието слово ни казва ясно какво да правим в такава ситуация. Във Второ Коринтяни 10:5 се казва да пленяваме всяка мисъл да се покорява на Бога. Така че когато дяволът се опитва да ви лъже, отидете в Словото и открийте истината, която опровергава тази лъжа.

Когато тези съмнения дойдат при вас, не се обезсърчавайте. Проверете какво казва Божието слово по този въпрос. Това действа всеки път!


Молитва

Господи, аз няма да позволя на тези лъжи и съмнения, които врагът ми изпраща, да ме хванат неподготвен. Вместо това аз ще вярвам онова, което казва Твоето слово и ще пленявам тези мисли!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon