Победата, която имаме в Исус

Но виждаме Исус… увенчан със слава и чест поради претърпяната от Него смърт, за да може с Божията благодат (незаслужена милост към нас, грешниците) да вкуси смърт за всеки човек. –ЕВРЕИ 2:9

Библията казва, че Исус преживя смърт заради нас. Така че вие и аз не трябва да преживяваме вечна смърт, защото Той е платил наказанието за нашите грехове и ни е дал дара на вечен живот. Това наистина е нещо, за което можем да се радваме!

Поради възкресението на Христос и победата над смъртта, всяка нова сутрин е една нова възможност за нас да живеем на практика победата, която имаме в Христос. Аз вярвам, че когато християните стъпят на пода сутрин, адът трябва да се разтресе. Демоните трябва да треперят, когато осъзнаят, че ние вече сме се събудили!

Точно това ще се случи, когато осъзнаем кои сме ние в Христос и когато разберем каква е властта, която имаме в Него. Ние сме войници в армията на Бога. Ние имаме власт в Него!

Исус е победил греха и смъртта. Сега ние трябва последователно да ходим във властта и в победата, която Той ни е предоставил. Точно тогава ние сме извънредно опасни за врага на Бога!

Молитва

Господи, благодаря Ти за победата, която имам в Теб. Помагай ми всеки ден да разбера още по-дълбоко каква е цената, която Ти си платил за мен, за да мога да ходя в цялата власт и в победата, които Ти си ми предоставил.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon