Святият Дух ни дава победа над нашите емоции

Святият Дух ни дава победа над нашите емоции

И Аз ще поискам от Отца и Той ще ви даде друг Утешител (Съветник, Помощник, Ходатай, Адвокат, Този, който ни укрепява и винаги е до нас да ни подкрепя), за да бъде с вас вовеки. –ЙОАН 14:16

Нашият враг номер едно са емоциите. Ние имаме склоността да се водим по това как се чувстваме, но трябва да осъзнаем, че чувствата са непостоянни и се променят ежедневно. Трябва да бъдем внимателни да не следваме всяка мисъл, която ни идва наум, защото нашите мисли и чувства не ни казват какво е истина.

Например много хора са стресирани, понеже не могат да се изправят лице в лице с истината, но Святият Дух дойде, за да ни разкрие истината. Ние трябва да видим каква е истината и да поемем отговорност за действията си, вместо да си търсим извинения и да обвиняваме другите хора за нашите проблеми. Когато направим това и помолим Бога да ни помогне, духът на тежест ни напуска и ни олеква, и се чувстваме свободни.

Вие можете да преживеете победа над емоциите си, като бъдете податливи на водителството на Святия Дух и се покорявате на мъдростта, която Той ви разкрива. Исус Го изпрати да бъде наш Утешител, Съветник, Помощник, Ходатай, Адвокат, Този, който ни укрепява и постоянно е до нас да ни подкрепя, и е с нас завинаги.

Да благодарим на Бога, че не трябва да се разочароваме, обезсърчаваме, да бъдем с унил дух, да се депресираме или да се отчайваме. Святият Дух ни дава победа над нашите емоции!


Молитва

Святи Душе, аз не мога сам да контролирам емоциите и поведението си. Благодаря Ти, Господи, че ми помагаш, като ми даваш Твоята сила, която ме води към победа.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon