Победа Над Стреса

Победа над стреса

Сега ние служим не под [послушание на] стария кодекс от писани правила, а [под послушание на водителството] на Духа в нов живот. РИМЛЯНИ 7:6

В живота има моменти, когато трябва да се справяме със стреса, но все пак можем да бъдем над него, а не подвластни на него. Чрез напътствията и силата на Святия Дух можем да се справяме с работата и отговорностите си с лекота, а не под стрес. Като следваме водителството на Духа, ще знаем как да се справим с всяка ситуация, с която се сблъскваме.

Всички ние се сблъскваме с неприятни ситуации. Но с Божията сила можем да преминем през тези обстоятелства, като същевременно избегнем стреса. Колкото повече се облягаме на Бога и му се доверяваме, толкова по-лесен е животът ни. Не всяка ситуация в живота ни е „лесна“, но ние можем да се справим с нея с „лекотата на Святия Дух“. С други думи, Бог ни дава сили да правим всичко, което ни е възложил. Той ни дава сили и ни помага.

Бог ще ни напътства, но ние трябва да Му се доверим достатъчно, за да следваме указанията Му. Той никога не ни дава съвети, които да не са за наше добро. Бог ви води към място на победа и триумф, а не към място на поражение. Вярвам, че когато следвате Неговото ръководство, ще преживеете по-малко стрес от всякога. Той може да ви подкани да не правите нещо, което искате или да направите нещо, което не искате да правите, но послушанието към Неговото ръководство ни предпазва от това да поемем по грешни пътища в живота и да губим време и енергия!


Простичкото подчинение на водителството на Святия Дух често бързо облекчава стреса.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon