Повече от победители

Повече от победители

Но във всички тези неща ние ставаме повече от победители и печелим изключителна победа чрез Този, Който ни е възлюбил. –РИМЛЯНИ 8:37

Бог ни дава мечти за бъдещето, но понякога тези мечти може да изглеждат невъзможни. Точно тогава страхът започва да се настанява в нас.

Ако сте твърдо решени никога да не се отказвате от мечтите си, тогава вие трябва да се възползвате от предоставените ви възможности – трябва да бъдете смели. И трябва да разберете, че смелостта не е отсъствието на страх; тя е способността да продължавате напред, дори когато се страхувате. Така че, когато се изправяте пред ситуации, които ви заплашват или сплашват, молете се за Божията благодат да ви даде смелост и кураж, за да можете да продължите напред, въпреки че изпитвате страх.

Духът на страх винаги ще се опитва да ви спре да вървите напред. Врагът е използвал страха векове наред в опитите си да спре хората и той няма да промени стратегията си сега. Но вие можете да победите страха, защото сте повече от победители чрез Христос, Който ви обича.

Искам да ви насърча да бъдете твърдо решени да се изправите пред страха, когато ви атакува. Стойте твърдо, като се доверявате на Бога и като знаете, че Той е винаги с вас.


Молитва

Господи, въпреки че може да се страхувам, аз вярвам на Твоето Слово, което казва, че аз съм повече от победител. Аз мога да постигна всяка мечта, която си ми дал, защото Ти ме обичаш и си ми дал победата.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon