Погледни от мястото, където се намираш

Погледни от мястото, където се намираш

И Господ каза на Аврам, след като Лот се отдели от него: Сега повдигни очите си и погледни от мястото, където си, и погледни към север и юг, изток и запад. –БИТИЕ 13:14

Изглежда животът винаги намира начин да ни доведе до място, където трябва да започнем отначало.

В Библията Аврам се намираше точно на такова място, когато племенникът му Лот избра най-хубавата земя в областта, като остави Аврам със земята, която никой не би си пожелал. Но Бог не изостави Аврам. Вместо това Той се показа и даде на Аврам ясно ново видение.

Харесва ми това, което Господ каза на Аврам, след като той и Лот се разделиха и всеки тръгна по своя път. Той му каза: Сега повдигни очите си и погледни от мястото, където си. Точно тази фраза, погледни от мястото, където си, винаги ме докосва дълбоко.

Това е мястото, от което започваме отново… едно ново начало. Бог Самият от време на време ще ни довежда до такова място.

Вие може да сте там точно сега. Може би искате да се откажете от лош навик или да възкресите изгубена мечта. Може би искате да се справите с вашите финанси, да започнете собствен бизнес, да напишете книга… каквото и да е, Бог може би ви казва да започнете точно сега. Това може да бъде вашето ново начало!

След като Бог каза на Аврам да погледне от това място, следващото нещо, което Той му каза, беше: Стани, обходи надлъж и нашир, защото на тебе ще я дам (Битие 13:17).

Бог може да ви казва точно сега да станете и да започнете да осъществявате вашата мечта или видение… вашата задача… вашия живот, защото Той го е дал на вас. Вашата част е да го извървите.

Направете това, което трябва. Може да не е лесно. Може да отнеме известно време. Но се доверете на Бога и действайте, каквато и да е мечтата ви.

Погледнете от мястото, където сте точно сега – и действайте!

Молитва

Господи, аз те моля да бъда воден от Святия Дух, аз вярвам, че Ти ми говориш и искам да зная какво имаш да ми кажеш.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon