Погрижете се за тялото си

Погрижете се за тялото си

Защото сте били купени с цена [купени със скъпоценност и висока цена, направил ви е Негови собствени], затова прославете Бога с телата си и с душите си, които са Божии. –1 КОРИНТЯНИ 6:20

Някои от нас не са се научили да обичат телата си достатъчно, за да се грижат правилно за тях. За да променим това, ние трябва да се конфронтираме с трите най-големи пречки за здравословен начин на живот.

Ние не знаем как да се грижим за тялото си. Лоши диети, невярна информация и храна от веригите за бързо хранене са объркали хората относно това какво е здравословна и полезна диета и как да се храним с правилните храни и в правилното количество.

Нашата представа за това как трябва да изглежда тялото ни е изкривена от медиите и рекламите. Ние сме бомбардирани с недостижими идеали за красота, докато затлъстяването е толкова широко разпространено, че се счита за нормално. Ние трябва да преоткрием как трябва да изглежда един здрав човек.

Тренировките и физическите упражнения са почти отживелица. Ние сме си измислили достатъчно удобства, дотолкова, че често живеем напълно лишени от физически упражнения. Ние дори не ходим никъде, ако не ни се налага! Но истината е, че голяма част от нашето добро физическо състояние зависи от това да тренираме тялото си.

Ако се борите с тези пречки, вземете решение днес, че няма да бъдете победени. Бог ни е казал да се грижим добре за нашето тяло си и Той винаги ще ни помага да извършим нещата, които ни е казал да правим. Така че вземете решение да уповавате на Божията сила и живейте по един по-здравословен начин.


Молитва

Господи, аз искам да Ти отдам почит, като се погрижа за тялото си и като живея по здравословен начин. Вярвам, че мога да направя нужните промени чрез Твоята сила, която действа в мен.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon