Поддържайте течението на реката

Поддържайте течението на реката

Ако някой вярва в Мене [който се прилепя към Мен и се доверява и уповава на Мен], реки от жива вода ще текат [постоянно] от утробата му, както казва Писанието. –ЙОАН 7:38

Като вярващи в Христос, Святият Дух живее в нас, живее и обитава в нашия дух. Той е реката на живота вътре в нас. Тази река е чудесен подарък, който е даден от Бога на всеки от нас. Тя тече с добро здраве, позитивен възглед за живота и благородно, щедро и прощаващо отношение към хората.

Много хора обаче са позволили на тяхната река да се запуши и да спре да тече. Те винаги са обезсърчени и без значение какво правят, те изглежда не могат да се измъкнат от това състояние. Дълги години на пренебрегване и занемаряване са превърнали реката, която някога е била силно течаща, в малък поток. Познавате ли такива хора? Това звучи ли ви познато и прилича ли на живота ви?

Докато нямате възможност да почистите и да отпушите реката си, всичко ще бъде трудно, разочароващо и неудовлетворяващо. Няма да можете да опитате водата, която удовлетворява така, както нищо друго.

Направете избор днес да спрете да прекарвате живота си като се борите, страдате и вървите напред трудно и упорито с всяка стъпка през калта. Помолете Бог да ви помогне да почистите наносите и задръстването. Той ще ви покаже какво блокира течението и как да се отървете от него. Тогава се насладете на удовлетворяващото течение на реката на живота!


Молитва

Господи, Аз искам да поддържам течението на Твоята река от жива вода, която тече в мен. Покажи ми какви са отломките и наносите, които блокират реката и след това ми покажи как да ги почистя.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon