Получете сила чрез молитва

Получете сила чрез молитва

И като беше във вътрешна борба (в ума си), молеше се (още) по-усърдно; и потта Му стана като големи капки кръв, които капеха на земята. (ЛУКА 22:44)

Когато наближи времето на Исус да отиде на кръста, Той устоя на тежката борба в ума и емоциите Си. Той се нуждаеше от Божията сила, за да извърши Божията воля, точно както и ние. Той се молеше и получи тази сила. Библията казва, че докато се молеше, ангели дойдоха и Му прислужваха.

Никога не си мислете, че това, което Бог иска от вас е твърде трудно. Ако желаете да изпълните волята Му и Го помолите да ви даде сила, Той ще го направи. Не пропилявайте думите си да казвате на Бога и на другите колко невъзможна е вашата задача. Използвайте същата тази енергия да молите Бог да ви даде кураж, решителност и сила. Мисля, че е прекрасно да виждаме как Бог работи в партньорство с някоя личност и му дава способност да извършва невъзможни неща.

Много неща са невъзможни за човека, но с Бога всичко е възможно. Вероятно сте изправени пред криза или трудност точно сега. Ако е така, тогава ви моля да помните борбата, през която Исус премина в градината. Той усещаше такова напрежение, че потта Му се превърна в кръв. Наистина, ако Той успя да извърши това чрез Божията сила, то и вие може да бъдете победители чрез силата на молитвата.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Бог никога не ви дава нещо, което да е отвъд силите ви, но ви дава сила да го извършите.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon